Lumpuh ku Sieun

Tina homili anu langkung penting ayeuna ti kantos… Dibikeun ku Paus Benediktus XVI dina 20 Agustus 2011 dina kasempetan Poé Pemuda Sedunia ka-26:

 

Kumaha jalma ngora tiasa leres dina iman sareng tetep narékahan pikeun cita-cita luhur di masarakat ayeuna? Dina Injil nu karék kadéngé, Yésus méré jawaban kana pananya nu urgent ieu: “Sakumaha Bapa mikaasih ka Kami, Kami ogé mikanyaah ka aranjeun; tetep dina cinta abdi" (Jn 15: 9).

Enya, dulur-dulur, Allah nyaah ka urang. Ieu kabeneran hébat hirup urang; eta anu ngajadikeun sagalana sejenna hartina. Kami henteu produk kasempetan buta atanapi absurdity; tibatan hirup urang asalna salaku bagian tina rencana asih Allah. Pikeun tetep dina asih-Na, mangka, hartina hirup hiji hirup rooted dina iman, saprak iman téh leuwih ti ngan narima bebeneran abstrak tangtu: éta hubungan intim jeung Kristus, anu ngamungkinkeun urang pikeun muka hate urang pikeun misteri ieu cinta jeung. hirup salaku lalaki jeung awewe sadar keur dipikacinta ku Allah.

Lamun abide dina cinta Kristus, rooted dina iman, anjeun bakal sapatemon, sanajan di tengah setbacks jeung sangsara, sumber kabagjaan sajati jeung kabagjaan. Iman teu ngajalankeun counter kana cita pangluhurna anjeun; sabalikna, eta elevates jeung nyampurnakeun eta cita. Para nonoman anu dihormat, entong sugema ku naon waé anu kirang ti Kaleresan sareng Asih, ulah sugema ku naon waé anu kirang ti Kristus.

Kiwari, sanajan budaya dominan relativisme di sabudeureun urang geus nyerah dina pilarian pikeun bebeneran, sanajan éta aspirasi pangluhurna roh manusa, urang kudu nyarita kalawan kawani jeung humility tina significance universal Kristus salaku Jurusalamet. manusa jeung sumber harepan pikeun kahirupan urang. Anjeunna anu nyandak kana dirina afflictions urang, well acquainted jeung misteri sangsara manusa sarta manifests ayana asih-Na dina jalma anu sangsara. Aranjeunna dina gilirannana, ngahiji kana gairah Kristus, babagi raket dina karya panebusan-Na. Saterusna, perhatian urang disinterested ka gering jeung poho bakal salawasna jadi kasaksian hina tur haneut tina hal welas asih Allah.

Babaturan anu dipikacinta, mugia anjeun moal aya kasusah. Ulah sieun boh dunya, atawa mangsa nu bakal datang, atawa kalemahan Anjeun. Gusti parantos ngantepkeun anjeun hirup dina momen sajarah ieu supados, ku iman anjeun, namina bakal teras-terasan nyaring di sakuliah dunya. —Perjalanan Rasul ka Madrid, Spanyol, dina Vigil Doa Sareng Jalma Muda; Vatican.va

 

Upami "asih anu sampurna ngaleungitkeun kasieun" (1 Yohanes 4:18), 
sieun drive kaluar cinta sampurna. 
Janten cinta anu matak sieun. 

 

Bacaan Patali

Dina awal tulisan kerasulan kuring, kuring nyiptakeun kategori anu disebut "Lumpuh ku Sieun", runtuyan tulisan hususna keur jam ngaliwatan nu urang ayeuna hirup. Anjeun tiasa ngotéktak tulisan éta Ieuh. -mm

Dihaturkeun dina Tina Kontribusi kami, Messages.