Пораки за рајот за нашево време

Не презирај ги зборовите на пророците,
но тестирајте сè;
држете се на она што е добро ...

(1 Солунците 5: 20-21)

Зошто оваа веб-страница?

Со смртта на последниот апостол, Јавното Откровение заврши. Откриено е сè што е потребно за спасение. Сепак, Бог не престана да зборува за Неговото создание! На Катехизам на Католичката црква наведува дека „дури и ако Откровението е веќе завршено, тоа не е целосно експлицитно; останува христијанската вера постепено да го сфаќа целосното значење во текот на вековите “(бр. 66). Пророштвото е вечен глас на Бога, продолжувајќи да зборува преку Неговите гласници, кои Новиот завет ги нарекува „пророци“ (1 Кор. 12:28). Може ли нешто што Бог да рече дека е неважно? Ниту не размислуваме така, и затоа ја создадовме оваа веб-страница: место за Телото Христово да ги пронајде веродостојните гласови на пророштвото. Ние веруваме дека на Црквата му е потребен овој дар на Светиот Дух повеќе од кога било - светло во темнината - како одбројување на доаѓањето на Христовото Царство.

Општи услови | Јавно наспроти приватно откривање | Одрекување за одрекување

Зошто тој гледач?

Последни пораки

Генерични селектори
Само точни натпревари
Барај во наслов
Барај во содржина
Избирачи за тип на објава
Пребарај во мислења
Луз - Човештвото ќе страда

Луз - Човештвото ќе страда

Ја занемаривте својата духовна состојба
Прочитај повеќе
Жизела – Не дозволувајте модернизмот да ве загади

Жизела – Не дозволувајте модернизмот да ве загади

Бидете верен на вистинскиот Магистерија на верата.
Прочитај повеќе
Педро - Ако се случи да паднеш

Педро - Ако се случи да паднеш

...не губи надеж. Повикајте го Исус.
Прочитај повеќе
Видео – Се случува

Видео – Се случува

Големата бура е пред нас...
Прочитај повеќе
Жизела – Проповедајте го Евангелието на улиците!

Жизела – Проповедајте го Евангелието на улиците!

Кажете им на сите дека Исус наскоро ќе се врати.
Прочитај повеќе
Педро – Важен си

Педро – Важен си

...за реализација на моите планови.
Прочитај повеќе

Хронологија

Болки во трудот
Предупредување, враќање и чудо
Божествените врати
Денот на Господ
Време на бегалци
Божествени казни
Владеењето на антихристот
Трите дена на темнината
Ера на мирот
Враќање на влијанието на сатаната
Второто доаѓање

Болки во трудот

Неколку мистици зборувале за време на голема неволја што доаѓа низ земјата. Многумина го споредуваат со бура како ураган. 

Предупредување, враќање и чудо

Имало големи „пред“ и „после“ настани во библиската историја што го смениле текот на животот на човекот на Земјата. Денес, во блиска иднина може да претстои уште една значајна промена, а огромното мнозинство на луѓе не знае ништо за тоа.

Божествените врати

Разбирање на вратата на милоста и вратата на правдата за време на невремето ...

Денот на Господ

Денот на Господ не е дваесет и четиричасовен ден, но според црквите Отци,
период на време кога земјата ќе биде прочистена и светците ќе царуваат со Христа.

Време на бегалци

Црквата ќе се намали во своите димензии, ќе биде потребно повторно да се започне ...

Божествени казни

Со Предупредување и Чудо што сега се наоѓаат зад човештвото, оние што одбиле да поминат низ „вратата на милоста“ сега мора да поминат низ „вратата на правдата“.

Владеењето на антихристот

Светата традиција потврдува дека, на крајот на една ера, се очекува одреден човек кого Свети Павле го нарекува „беззаконски“ да се издигне како лажен Христос во светот, поставувајќи се како предмет на обожавање ...

Трите дена на темнината

Ние мора да бидеме искрени: духовно и морално гледано, светот е во состојба многу полоша отколку што доживеала досега во историјата.

Ера на мирот

Овој свет наскоро ќе ја доживее најславната златна ера што ја видел уште од самиот рај. Тоа е доаѓање на Царството Божјо, при што Неговата волја ќе се оствари на земјата како на небото.

Враќање на влијанието на сатаната

Црквата учи дека Исус, навистина, ќе се врати во слава и дека овој свет, како што го знаеме, ќе запре крај на вреска. Сепак, ова нема да се случи пред жестока, космичка битка во која непријателот ќе го даде својот последен обид за светска доминација ...

Второто доаѓање

Понекогаш „Второто приближување“ е повикување на претстојните настани кои се разликуваат од Христовото физичко, видливо и буквално доаѓање во телото на крајот на времето - Предупредување, започнување на ерата, итн. - и други времиња „Второ Доаѓањето е повикување на Последниот суд и вечното воскресение што започна со неговото физичко доаѓање на крајот на времето.

Духовна заштита

Духовни практики и заштита за себе и за најблиските.

Пријавување на билтенот

Во случај Биг Тек да не исклучи и ако сакате да останете поврзани, додајте ја и вашата адреса, која никогаш нема да се сподели.

Нашите соработници

Кристин Воткинс

МТС, ЛЦСВ, католички говорник, најпродаван автор, извршен директор и основач на кралицата на мирот медиуми.

Марк Малет

Католички автор, блогер, звучник и пејач / текстописец.

Даниел О'Конор

Даниел О'Конор е професор по филозофија и религија на Државниот универзитет во Њујорк (SUNY) Заеднички колеџ.